Sekretem na aksamitne danie jest wykorzystanie twarogu, który nada potrawie miękkości i delikatności. Mogą być serwowane zarówno z wytrawnymi dodatkami takimi jak mięso lub sosy pieczeniowe, a także z owocami jak i słodkimi jogurtami i musami. W autorskim przepisie kucharki zawarty jest jeden element, który nadaje kluskom słodkości i jest to cukier, który dodaje się do przysmażonej bułki tartej. Podawane są również z posypką bułki tartej bez dodatku cukru.
Ania Starmach podzieliła się ze swoimi czytelnikami na oficjalnej stronie internetowej z autorskimi przepisami obłędną recepturą na to danie. Jak sama je określa
Bardzo smaczne i proste kluski leniwe, które sprawdzą się na obiad w leniwą sobotę :)
Czytelnicy również są zachwyceni smakiem i konsystencją dania. Możemy przeczytać
Idealne mięciutkie przepyszne aż córeczka poprosiła o dokładkę
Idealny przepis, idealne kluski, mięciutkie, pyszne :)
Bardzo dobre i bardzo szybko się je robi, tylko wolę samo masełko z cukrem bez bułki tartej.
Składniki
Sposób przygotowania