Kluski leniwe to smak dzieciństwa wielu z nas. Delikatne, rozpływające się w ustach kluseczki przyrządzane przez nasze mamy i babcie. Jak się okazuje, możemy przygotować je bez gotowania. Ten sposób ma wielu zwolenników, a leniwe są wyjątkowo smaczne. Jak je zrobić? Sprawdź.
Kluski leniwe to nic innego jak połączenie twarogu i jajek z dodatkiem mąki. Dzięki tym trzem prostym składnikom otrzymujemy danie szybkie i proste. Co więcej, tego typu obiad jest naprawdę syty, dlatego najedzą się także dorośli o sporym apetycie. Aby dodatkowo skrócić czas przyrządzania leniwych, nie będziemy ich gotować, a zostaną usmażone na maśle klarowanym.
Składniki:
Jeśli nie lubimy cynamonu, oczywiście możemy z niego zrezygnować. Kluski leniwe smakują także idealnie prażonymi jabłkami lub samym masłem posypane cukrem pudrem.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Dzięki temu, że polejemy kluski leniwe bez gotowania odrobiną miodu, nasze dzieci chętnie będą po nie sięgały. To właśnie jest ten wyjątkowo lubiany przez maluchy składnik.