Przepis na gofry, które są delikatne i kremowe. Dodaj składnik obowiązkowy w sernikach, a oszalejesz na ich punkcie

Przepis na gofry jest znany i lubiany, a chrupiące wafle są świetnym pomysłem o każdej porze. Jednak dziś mamy dla was nieco udoskonalony przepis, dzięki któremu gofry będą jeszcze lepsze. Dodatek twarogu sprawi, że będą delikatne, wręcz rozpływające się w ustach, a te z nadmorskich budek będą mogły się zawstydzone schować.
Zobacz wideo

Przepis na gofry z twarogiem to bardzo smaczna odmiana tradycyjnej receptury, którą pokochasz od pierwszego kęsa. Gofry wychodzą chrupiące z zewnątrz, a w środku są bosko kremowe i delikatne. Można je jeść i jeść, a przy każdym kawałku będziesz mieć wrażenie, że to najlepsza rzecz na świecie. Jaki jest sposób wykonania? Zdziwisz się, jakie to proste.

Jajko sadzone (zdjęcie ilustracyjne)Jajka sadzone na śmietanie zamiast oleju. Zachwycisz się tym przepisem

Przepis na gofry twarogowe

Składniki:

  • 2 pełne szklanki mąki pszennej
  • 120 g twarogu sernikowego (możesz użyć takiego z wiaderka)
  • 2 średnie jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 pełne łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • odrobina oleju roślinnego
  • szczypta soli

Do podania: bita śmietana, owoce, miód, syrop czekoladowy itp.

Gofry trwagorowe - sposób wykonania:

  1. Białka oddziel od żółtek. Żółtka wlej do miski. Następnie dodaj twaróg i całość dokładnie rozgnieć widelcem, lub połącz mikserem na niewielkich obrotach.
  2. Do twarogu dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, oba cukry oraz mleko. Całość zmiksuj, na samym końcu dodaj 2-3 łyżki oleju.
  3. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i stopniowo dodawaj do ciasta na gofry. Wmieszaj białka szpatułką, by nie uszkodzić struktury piany.
  4. Porządnie rozgrzej gofrownicę (wcześniej delikatnie ją natłuść) i za pomocą chochelki wlewaj porcje ciasta. Smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj w ulubiony sposób.

Tzatziki powinny być gęste i kremoweTzatziki - przepis, którego nauczyłam się na Rodos. Mogę jeść non stop

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o: