Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Na półkach spiżarni pośród kiszonek, dżemów, soków i przecierów nie może zabraknąć także smacznych przekąsek. Sałatka węgierska to uniwersalny przepis, który pasuje do wielu dań i posiłków. Smak sezonowych warzyw w połączeniu z aromatyczną zalewą tworzy zgrany duet, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu i nie pochłania dużo czasu.
Przygotowanie domowych przetworów to duma każdego kucharza. Obficie wypełniona spiżarnia jest prawdziwym skarbem - wystarczy w dowolnym momencie sięgnąć po ulubiony i ekologiczny produkt. Sezonowe warzywa i owoce to podstawowy składnik, pozostałe dodatki takie jak aromatyczne zalewy, słodkie dodatki czy przyprawy uwydatniają całość.
Sałatka węgierska do słoików to świetne i smaczne rozwiązanie. Pozwoli nam to zaoszczędzić czas podczas przygotowywania posiłków, a także zamknąć smaki lata w słoiku. Sezonowe warzywa takie jak papryki, cebula, seler i czosnek w połączeniu z octową zalewą smakują wybornie. Wystarczy poświęcić kilkanaście minut na przygotowanie a efekt...no cóż, warto ocenić samemu!
Składniki:
Zalewa:
Sposób przygotowania: