Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wśród kiszonek, sałatek, przecierów czy nalewek nie może zabraknąć słodkich akcentów. Przetwory przygotowane z sezonowych owoców są bezkonkurencyjne dla produktów sklepowych. Poza sporą dawką witamin to także słodki dodatek do deserów, śniadań czy herbaty. Domowy sok malinowy to prawdziwy skarb - zwłaszcza ten przygotowany według babcinej receptury.
Flagowym smakiem lata są oczywiście maliny, a przygotowane z nich przetwory uchodzą za najlepsze. Prawdziwą klasyką każdej spiżarni jest sok z sezonowych owoców. To nie tylko słodki dodatek do herbaty czy deseru, ale także babciny medykament, który wspiera odporność. Aby wyszedł idealny, wystarczy przestrzegać prostych zasad i gotowe!
Sok z malin to produkt obowiązkowy w każdej spiżarni. Kluczowe podczas przygotowania są świeże, ekologiczne owoce, najlepiej własnej uprawy. Pozostałe składniki to jedynie cukier. Receptura babci gwarantuje pyszny, słodki efekt. Z kolei cierpliwość podczas przygotowań będzie wyznacznikiem udanego efektu.
Składniki:
Sposób przygotowania: