Moja znajoma od wielu lat prowadzi małą cukiernię w moim mieście i ostatnio miałam okazję ją odwiedzić. Poczęstowała mnie najlepszym ciastem na bazie biszkoptu, jakie jadłam. Zapytałam, w czym tkwi sekret? Ja nie chwaląc się zawsze, robię dobry biszkopt, ale ten był po prostu fantastyczny. "Ocet. Dodaj jedną łyżkę i będzie jak obłoczek" - odpowiedziała. Jak to usłyszałam, nieco się zmieszałam. Ocet? Do biszkoptu? Wypróbowałam i wyszedł fantastyczny. Idealnie wyrośnięty, pulchny i co najważniejsze - bez posmaku ani nieprzyjemnego zapachu octu. Oto przepis.
Składniki:
Wszystkie składniki obowiązkowo muszą być w temperaturze pokojowej.
Biszkopt najlepiej jest przygotować dzień przed planowanym wykonaniem tortu lub ciasta. Wówczas podczas krojenia nie będzie się kruszył.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.