Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wśród domowych przetworów nie może zabraknąć owocowego akcentu. Poza dżemami, sokami czy powidłami warto przygotować gruszki w occie, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do wszelakich dań i wypieków.
Przetwory to prawdziwy must have w domowej spiżarni. Sezonowe rarytasy zamknięte w słoikach i butelkach są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Brak konserwantów i starannie dobrane składniki sprawiają, że te pyszności są bezkonkurencyjne.
Pośród sezonowych dóbr nie sposób zapomnieć o gruszkach. Przetwory przygotowane z tych owoców to pełnia smaków i aromatów. Oryginalną recepturą są gruszki w occie, a te z przepisu babci nie mają sobie równych. Zalewa i przyprawy uwydatnią smak owoców i wydobędą aromaty i zapachy. Taki przysmak świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, sałatek czy ciast.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!