Tort bez pieczenia - smakołyk, którego nie da się zepsuć, a przygotowanie to mniej niż pół godziny

Tort bez pieczenia to naprawdę smakołyk "last minute" - przygotowanie zajmuje mniej niż pół godziny, a do tego nie da się go zepsuć. Jest też przepyszny i pięknie wygląda. Warto mieć przepis pod ręką.

Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Zobacz wideo Niebiańskie kokosowe ciacho z budyniem - bez pieczenia

Tort bez pieczenia brzmi dziwnie? Wcale nie! Jest bardzo prosty w przygotowaniu i szybki - wystarczy maksymalnie pół godziny. Określenie "ciasto last minute" pasuje w tym przypadku idealnie. Można również zmodyfikować przepis na wiele sposobów.

Tort bez pieczenia - trzy przepisy na szybkie torty bez pieczeniaTort bez pieczenia - trzy przepisy na szybkie torty bez pieczenia

Tort bez pieczenia wymaga niewielu składników. Są to popularne produkty

Do przygotowania tortu last minute potrzebujesz następujących składników:

  • biszkoptów lub herbatników - dwóch opakowań,
  • śmietany kremówki - szklanki,
  • serka mascarpone - opakowania,
  • masy kajmakowej (krówkowej) - puszki,
  • bananów - 2 sztuk,
  • cukru pudru - łyżki,
  • aromatu waniliowego - płaskiej łyżeczki.

Jeśli chcesz, możesz przygotować sobie również dekoracje do ozdobienia tortu.

Ciasto snickers bez pieczenia będzie doskonałym deserem na Wielkanoc. Zdjęcie ilustracyjneCiasto snickers bez pieczenia - czas na wielkanocne łakocie bez wysiłku

Tort bez pieczenia zrobisz w mniej niż pół godziny. Jest naprawdę bardzo prosty do wykonania

Przygotowanie tortu zacznij od wyłożenia formy do ciasta herbatnikami lub biszkoptami. Potem zrób masę serową:

  1. Zmiksuj serek mascarpone ze śmietaną, cukrem i aromatem waniliowym na gładką masę.
    Uważaj, aby nie mieszać za długo - śmietana może zmienić się w masło;
  2. Rozgrzej masę kajmakową (krówkową) i nałóż część na biszkopty;
  3. Przykryj drugą warstwą biszkoptów (herbatników);
  4. Wyłóż na to masę serową i połóż plasterki bananów;
  5. Przykryj owoce ciastkami, na które znów nałóż masę kajmakową (krówkową);
  6. Powtarzaj punkty od drugiego do piątego do momentu aż tort uzyska odpowiednią wysokość
    (lub skończą się składniki);
  7. Szczyt tortu ozdób plastrami bananów i dowolnymi ozdobami do ciast;
  8. Podawaj schłodzony.

Smacznego!

Więcej o: