Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki to danie, które uwielbia niemal każdy. Podane ze słodkimi dodatkami lub wytrawnymi składnikami smakują równie pysznie. Bez względu na preferowaną formę podania kluczowe dla smaku jest odpowiednie przygotowanie ciasta.
Przepis na naleśniki to prawdziwa klasyka w kuchni. Połączenie składników w odpowiednich proporcjach, napowietrzenie ciasta i jego późniejsze smażenie da smaczny efekt. Ważne jednak by pamiętać o szczegółach, które mają ogromny wpływ na efekt końcowy.
Prosta receptura na naleśniki to zaledwie kilka składników. Dodając jednak ten nietypowy produkt do ciasta, uzyskasz fenomenalny efekt. Ta metoda dobrze znana jest Francuzom, którzy naleśniki uwielbiają w każdej formie. Mowa tu o dodatku rozpuszczonego masła - ten prosty trik sprawi, że wyjdą cienkie i elastyczne, z kolei smak bezkonkurencyjny. Przepis świetnie sprawdzi się na wiele sposobów podania.
Składniki:
Sposób przygotowania: