Zupa ziemniaczana będzie doskonałym posiłkiem o tej porze roku. Smaczna, sycąca, rozgrzeje jesienne i zimowe wieczory. Co więcej, z dodatkiem większej ilości mięsa i innych dodatków, stanie się pełnowartościowym daniem. Polecamy taki rozgrzewający talerz, który nie tylko będzie dobry w smaku, ale poprawi humor każdemu, kto go spróbuje.
Składniki:
Przygotowanie:
Zamiast boczku można dodać podsmażone plasterki kiełbasy lub innej wędliny. Ewentualnie, można połączyć różne rodzaje mięs i dodać je do zupy.
Jeśli chcecie zrobić zupę krem, zmiksujcie ją przed dodaniem usmażonego mięsa.
Do kremowej kartoflanki warto dodać grzanki lub groszek ptysiowy i posiekany koperek. Taką zupę można podawać z łyżką śmietany. Innymi ciekawymi dodatkami mogą stać się tarty żółty ser i przyprawy takie jak słodka papryka albo pieprz cayenne. Poza tym kremy dobrze smakują z pestkami dyni i słonecznika.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl