Pancakes, czyli amerykańską wersję naleśników, podaje się w Stanach jako śniadanie, jednak mogą spokojnie służyć również jako słodkie danie obiadowe. Są dość proste i szybkie w wykonaniu, dlatego dobrze sprawdzają się jako poranny posiłek. Te delikatne, rozpływające się w ustach placki świetnie komponują się ze świeżymi owocami i słodkimi syropami. Zobaczcie, jak zrobić te przepyszne placki.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!
Pancakes'y najlepiej podawać oprószone cukrem pudrem i polane odrobiną miodu. Świetnie sprawdzą się owoce takie jak jagody, borówki, truskawki, maliny czy jeżyny. Będą się dobrze prezentowały oprószone startą gorzką czekoladą - taki zabieg pozwoli przełamać słodycz i zrównoważyć smaki. Innym smacznym dodatkiem będzie syrop klonowy i świeże liście mięty, szałwii lub mięty. Jeśli lubicie mega słodkie dania, warto sięgnąć po krem orzechowo-czekoladowy.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl