Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Zupa ogórkowa to jedna z tradycyjnych polskich zup, które są często podawane wielu domach. Jak wiadomo, babcine przepisy nie mają sobie równych i należą do tych najsmaczniejszych. Dlatego warto skorzystać z prostego triku z masłem. Pełnia smaku i aromatu jest wtedy gwarantowana.
Zupy z przepisu babci niemal zawsze smakują najlepiej - pełne aromatu, smaku, pożywne i sycące. Jedną z najbardziej lubianych jest ogórkowa. Jeśli chcemy uzyskać pyszny efekt, warto zastosować ten trik. Podsmażone na maśle ogórki nadadzą bulionowi charakteru i wydobędą wszystkie najlepsze aromaty. Z kolei dodatek odrobiny wody po kiszonych ogórkach dodatkowo będzie bardziej intensywna i lekko kwaśna.
Aromatyczna i pyszna zupa ogórkowa jest zależna od odpowiedniego przygotowania ogórków kiszonych. Te domowej produkcji sprawdzą się najlepiej. Produkty najwyższej jakości sprawią, że bulion z dodatkiem ogórków na stałe zagości w rodzinnym menu. Warto dodać także śmietankę - tuż przed podaniem należy zahartować kilka łyżek nabiału z bulion, dodać do całości i wymieszać. Z kolei świeży koperek doda pięknego aromatu i przyozdobi talerz.
Składniki:
Sposób przygotowania: