Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Tradycyjny przepis na rosół niemal w każdym domu nieco się różni. Odrobinę bardziej orientalna wersja z dodatkiem imbiru i czosnku, sprawi, że aromatyczny bulion na stałe zagości w domowym menu. Efekt jest sycący, rozgrzewa, pysznie smakuje i dodaje sił.
Rosół to domowe remedium na przeziębienie i osłabienie. Aromatyczna zupa stawia na nogi, syci, a także wyjątkowo smakuje. Tradycyjna receptura opiera się na bazowych składnikach. Warto jednak nieco poeksperymentować i dodać do babcinego bulionu imbir i czosnek. Te dwa składniki sprawią, że zupa nabierze intensywnego zapachu, smaku i aromatu. Ponadto porcja tak przygotowanego rosołu zawiera wiele cennych witamin, świetnie sprawdzi się podczas przeziębienia, postawi na nogi i doda energii.
Imbir to roślina, którą najczęściej dodajemy do herbaty lub potraw kuchni azjatyckiej. Bogaty w aromat i intensywny w smaku składnik znany jest ze swoich właściwości leczniczych. Najlepiej smakuje i działa świeży - starty lub pokrojony w plastry. W takiej postaci należy go dodawać także do rosołu. Imbir wykazuje działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne i rozgrzewające co dodatkowo wzmocni nasz bulion.
Składniki:
Sposób przygotowania: