Ciasto bananowe to propozycja na nietypowy deser, który sprawdzi się zarówno na przyjęciach, jak i podczas długich, jesiennych wieczorów. Najlepiej serwować takie ciasto w towarzystwie kubka kakao lub gorącej czekolady. Kawałki tego wypieku będą dobrze smakowały posmarowane kremem orzechowym.
Składniki:
Przygotowanie:
Dla dodania jeszcze większej słodyczy można przygotować gęsty lukier. Jak go zrobić? Potrzebny wam będzie cukier puder, cytryna i odrobina wody. Aby wyszedł gładki i lśniący, wystarczy połączyć składniki w proporcjach 50 g cukru z łyżką soku z cytryny i łyżką wody. Jeżeli jest zbyt gęsty, należy dodać kolejną łyżkę soku z cytryny lub łyżkę wody. Jeśli będzie za rzadkie, dosypać cukru. Dobrze wymieszać i polać lukrem wystudzone ciasto.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!