Przygotowanie naleśników może wydawać się banalnie proste, ale wielu z nas wciąż nie ma pojęcia jak zrobić je, by smakowały idealnie i były puszyste. Warto zadbać przede wszystkim o odpowiednie proporcje, ale i o sekretny składnik.
Naleśniki to potrawa bardzo prosta do przygotowania, choć aby wyszły perfekcyjnie, trzeba się trochę postarać. Najważniejsze jest dobre ciasto, więc warto zadbać o odpowiednie proporcje. Dzięki niej ciasto staje się napowietrzone. Jeśli chcemy, by były puszyste, na liście składników nie może zabraknąć wody gazowanej. Trik z wykorzystaniem tego składnika pochodzi z babcinej kuchni i sprawdza się do dziś.
Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
Sposób przygotowania:
Naleśniki możemy podawać na słodko lub słono. Wszystko zależy od tego, jakich dodatków użyjemy. Z naleśnikami doskonale komponują się m.in. owoce, bita śmietana czy domowe dżemy. Farsz do naleśników na słono może składać się m.in. ze szpinaku, pieczarek czy mięsa.