Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Przepis na naleśniki to klasyka w kuchni. Chociaż jest to banalna receptura, w każdym domu się nieco różni. Proporcje oraz odpowiednio dobrane składniki są sekretem smaku. Warto jednak trochę poeksperymentować i zamiast mąki dodać do ciasta budyń śmietankowy. Efekt? Warto przekonać się samemu.
Naleśniki to danie, który lubi niemal każdy. Podane na słodko lub z wytrawnymi dodatkami smakują zawsze obłędnie. Jednak bez względu na preferowaną formę podania kluczowe dla smaku jest odpowiednie przygotowanie ciasta. Połączenie składników w odpowiednich proporcjach, napowietrzenie ciasta i późniejsze smażenie da smaczny efekt.
Przygotowanie naleśników z tym nietypowym produktem zmieni całkowicie smak i strukturę ciasta. Jeśli zastąpisz mąkę pszenną budyniem śmietankowym, ciasto będzie nie tylko smaczne i aromatyczne, ale także sprężyste, lekkie i wyjątkowo sprężyste. Przepis świetnie sprawdzi się na wiele sposobów słodkiego podania naleśników.
Składniki:
Sposób przygotowania: