Łosoś to nie tylko bardzo smaczna ryba, ale także cenne źródło witamin, zdrowego tłuszczu i kwasów omega 3. Łosoś pieczony w piekarniku świetnie sprawdzi się na codzienny obiad, ale również na romantyczną kolację czy posiłek podczas rodzinnych uroczystości. Jednak łosoś ma tendencję do wysuszania się w piekarniku, ale my wiemy, jak temu zradzić. Przede wszystkim chodzi o temperaturę - łososia warto wkładać do zimnego piekarnika, by ogrzewał się wraz ze wzrostem temperatury urządzenia. Drugą rzeczą jest zawinięcie łososia w folię aluminiową, by mięso nie parowało, a wszystkie smaki zostały w środku. Skoro już wiesz, jak obejść się z tą smaczną rybą, zerknij poniżej na przepis.
Składniki:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.