Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Domowej roboty racuchy z jabłkami to danie, które niemal zawsze dobrze smakuje. Uwielbiane zarówno przez dorosłych jak i dzieci - są lekarstwem na zły humor i pochmurną pogodę. Przepis opiera się na prostych składnikach, a przygotowanie jest niemal ekspresowe.
Lekkie, puszyste i delikatne ciasto z dodatkiem sezonowych owoców to świetny pomysł na szybki obiad, deser lub przekąskę. Mowa tu o racuchach z jabłkami, które są jednym z bezkonkurencyjnych smaków dzieciństwa. Przepis jest bardzo prosty, jednak by odwzorować recepturę babci, należy pamiętać o liście składników i odpowiednich proporcjach.
Sekretem placuszków z jabłkami jest puszyste i sprężyste ciasto. Babcina receptura opiera się na prostych składnikach i zachowaniu proporcji. Dodatek kefiru jest kluczowy. Z kolei kwaśno-słodkie jabłka stworzą z masą idealny duet. Wisienką na torcie jest cukier puder - tak przygotowane racuchy idealnie odwzorują smak dobrze znany nam z dzieciństwa.
Składniki:
Sposób przygotowania: