• Link został skopiowany

Ania Bardowska z "Rolnik szuka żony" zdradza przepis na idealne ciasto. Wystarczy wymieszać składniki i gotowe

Jesień pełną parą, a to oznacza wypieki i dania, które są typowe dla tej pory roku. Gwiazdy i celebryci na różnych mediach społecznościowych dzielą się swoimi recepturami. Uczestniczka programu "Rolnik szuka żony" również to zrobiła. Jej ciasto robi się tak prosto, że wystarczy tylko je zamieszać.
Ania Bardowska z 'Rolnik szuka żony' zdradza przepis na idealne ciasto. Wystarczy wymieszać i gotowe
Fot. Peter Bocklandt, Shutterstock / Instagram @ania.bardowska

Okres jesienny to czas, gdy szczególnie wchodzimy do ciepłej kuchni i gotujemy najpyszniejsze potrawy. Dzieje się wtedy magia, ponieważ ta pora roku obfita są w różnorodne smaki i produkty. Szczególnie testuje się przepisy z produktami, które występują jedynie jesienią.

Dzielenie się rodzinnymi recepturami w sieci od dawna jest na porządku dziennym. Zrobiła to również uczestniczka 2. edycji programu „Rolnik szuka żony" Anna Bardowska. Na swoim oficjalnym profilu w aplikacji Instagram zebrała już ponad 200 tysięcy fanów. To tam dzieli się z obserwatorami swoim życiem i domowymi przepisami. Niedawno opublikowała jak robi wszystkim znany piernik. Jej zdaniem wystarczy jedna miska i kilka minut mieszania. Rozdzielanie składników nie ma sensu.

Czytelnicy wpisu są zachwyceni przepisem, możemy przeczytać

Czytasz mi w myślach właśnie zrobiłam powidła śliwkowe i szukałam coś jak piernik
Już dawno mam przepis na to ciacho, piekę bardzo często. Jest wilgotne i długo świeże. Polecam
Oooo znam ten przepis. My mówimy na niego piernik bez miodu. Pyszny placek wilgotny mięciutki a co najważniejsze ze szybki i prosty w zrobieniu.
Zobacz wideo

Przepis na 2 keksówki piernika od Ani Bardowskiej

Składniki

  • 4 szklanki mąki,
  • 4 jajka,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1 szklanka oleju,
  • 4 łyżki kakao,
  • 2 szklanki cukru,
  • 4 łyżki ulubionego dżemu,
  • całe opakowanie przyprawy do piernika,
  • 2 łyżki sody,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki umieść w jednej misce i połącz z sobą. Masa ma wyjść jednolita, bez żadnych grudek.
  2. Keksówki nasmaruj dokładnie masłem i przelej ciasto do środka.
  3. Piecz w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około godzinę.
  4. Po upieczeniu ostudź, przekrój na pół i przełóż powidłami.
 
Więcej o: