Racuchy to przepis, który pozwoli nam wyruszyć w sentymentalną podróż do czasów dzieciństwa. Sposób ich wykonania jest naprawdę prosty, a ty wcale nie potrzebujesz drożdży i dużo czasu, by wyszły idealnie puszyste.
RitaE/Pixabay
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Racuchy to dla wielu z nas smak dzieciństwa i najlepszy poprawiacz humory w jesienne dni. Przepis na racuchy nie jest skomplikowany, ale my postanowiliśmy go jeszcze bardziej uprościć i maksymalnie skrócić czas ich przygotowania. Nie martw się, racuchy bez drożdży wychodzą delikatne i puszyste.
REKLAMA
Racuchy - przepis bez drożdży
Składniki:
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 jajko
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cukru
2 średnie jabłka
olej do smażenia
Racuchy na szybko - sposób wykonania:
Jabłka obierz i drobno pokrój lub zetrzyj na tarce.
Przygotuj miskę i przesiej do niej mąkę. Dodaj sodę, oba cukry i dokładnie wymieszaj.
Do suchych składników wlej mleko i wbij jajko. Całość wymieszaj. Następnie dodaj jabłka i wymieszaj ponownie. Miskę z ciastem odłóż na kilka minut.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą głębokiej łyżki nadkładaj porcje ciasta na racuchy i na niewielkim ogniu smaż, aż urosną i apetycznie zezłocą się z obu stron.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.