Racuchy - przepis na szybko. Będą puszyste i delikatne i to bez grama drożdży

Racuchy to przepis, który pozwoli nam wyruszyć w sentymentalną podróż do czasów dzieciństwa. Sposób ich wykonania jest naprawdę prosty, a ty wcale nie potrzebujesz drożdży i dużo czasu, by wyszły idealnie puszyste.
Zobacz wideo

Racuchy to dla wielu z nas smak dzieciństwa i najlepszy poprawiacz humory w jesienne dni. Przepis na racuchy nie jest skomplikowany, ale my postanowiliśmy go jeszcze bardziej uprościć i maksymalnie skrócić czas ich przygotowania. Nie martw się, racuchy bez drożdży wychodzą delikatne i puszyste. 

Racuchy - przepis bez drożdży

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 średnie jabłka
  • olej do smażenia

Racuchy na szybko - sposób wykonania:

  1. Jabłka obierz i drobno pokrój lub zetrzyj na tarce.
  2. Przygotuj miskę i przesiej do niej mąkę. Dodaj sodę, oba cukry i dokładnie wymieszaj. 
  3. Do suchych składników wlej mleko i wbij jajko. Całość wymieszaj. Następnie dodaj jabłka i wymieszaj ponownie. Miskę z ciastem odłóż na kilka minut.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą głębokiej łyżki nadkładaj porcje ciasta na racuchy i na niewielkim ogniu smaż, aż urosną i apetycznie zezłocą się z obu stron.

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.