Jesienna, dyniowa zupa krem Ani Starmach. Potrzebujesz tylko pięć składników i mniej niż pół godziny

Bardzo prosta i szybka zupa dyniowa Ani Starmach - potrzeba tylko pięciu składników i jest gotowa w 20 minut. To pyszny i zdrowy posiłek nie tylko na jesień. Warto wypróbować tę jesienną recepturę jak najszybciej.

Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

Zobacz wideo Risotto dyniowe z gorgonzolą. Ten dodatek sprawi, że na długo zapadnie w pamięć

Dynia to jedno z najbardziej jesiennych warzyw. Można ją przyrządzić na wiele sposobów - w postaci placków, napoju, pieczoną czy w postaci gotowanej. Jednym z popularnych dań jest zupa. Kilka dni temu Ania Starmach podzieliła się z internautami na Instagramie przepisem na bardzo prostą i szybką zupę dyniową. Potrawę robi się z pięciu składników i zajmuje to 20 minut. To pyszny, jesienny posiłek, który docenią zwłaszcza zabiegani.

 

Prosta zupa dyniowa - potrzebujesz tylko pięciu prostych składników

Do ugotowania szybkiej zupy dyniowej potrzebujesz tylko pięciu prostych składników:

  • dyni hokkaido - około pół kilograma (może być więcej),
  • pomidorów z puszki - opakowania,
  • mleczka kokosowego - puszki,
  • oleju - łyżki,
  • przyprawy - łyżki czerwonej pasty curry.

Prosta zupa dyniowa - przygotowanie zajmuje mniej niż pół godziny

Ugotowanie prostej zupy dyniowej powinno zająć 20 minut. To naprawdę szybki i prosty przepis, który składa się z zaledwie kilku prostych czynności:

  1. Dynię umyj i pokrój w kostkę (obieranie nie jest konieczne);
  2. Warzywo podsmaż na oleju przez kilka minut;
  3. Dodaj do warzywa pomidory, pastę curry i mleczko kokosowe;
  4. Duś do momentu, aż dynia zmięknie;
  5. Gotową zupę dyniową zblenduj na gładką masę;
  6. Podawaj z posypką ze świeżego szczypiorku i nasion dyni. Łuskane pestki słonecznika oraz odrobina śmietany bądź jogurtu naturalnego też będą dobrym dopełnieniem dyniowego kremu.

Smacznego!

Więcej o:
Copyright © Agora SA