Jesień i zima to świetny moment na przygotowanie obiadu na słodko. Chcesz usmażyć naleśniki, ale wolałbyś, żeby były bardziej puszyste? Oto prosty sposób na idealne ciasto naleśnikowe. Do masy należy dodać odrobinę proszku do pieczenia i szklankę... oranżady!
Co zrobić, aby naleśniki były puszyste? Wystarczy dodać proszek do pieczenia i bezbarwną oranżadę.
Składniki:
Przygotowanie:
Zamiast oranżady można użyć wody gazowanej - efekt będzie podobny. Naleśniki można podawać posypane cukrem pudrem, z dodatkiem ulubionych owoców czy dżemów. Będą świetnie smakowały z twarożkami z cynamonową lub waniliową nutą. Poza tym bardzo dobrze smakują posypane startą gorzką czekoladą, polane łyżką miodu i z dodatkiem liści szałwii lub mięty. Przełamią one słodycz naleśnika i dodadzą orzeźwiającego aromatu.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl