Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Tradycyjne przepisy często goszczą w domowym menu. Warto jednak czasami poeksperymentować i stworzyć nową wersję dobrze znanych potraw. Schabowy bez rozbijania z przepisu Tomasza Strzelczyka to prawdziwy hit! Konkretny kawałek mięsa z dodatkiem przypraw smakuje wyjątkowo, a prezentuje się jeszcze lepiej.
Kotlety schabowe to klasyka kuchni polskiej. Od lat danie gości w domowym menu, ale i w wielu tradycyjnych restauracjach. Sekret tkwi w mięsie i chrupiącej panierce oraz ulubionych dodatkach. Tomasz Strzelczyk zdradza na swoim kanale przepis na oryginalną wersję, która nie tylko pięknie się prezentuje, ale i rozpływa się w ustach.
Schabowy bez rozbijania to ciekawa alternatywa dla cieniutkiego, tradycyjnego kotleta. Tomasz Strzelczyk w swoim przepisie radzi jak go przygotować. Kluczowe jest mięso dobrej jakości, pokrojone w grube plastry. Nie ubijamy wieprzowiny tak jak zawsze. Przyprawiamy obficie solą i pieprzem, a następnie dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej, która nada całości wyjątkowego smaku i aromatu. Tak przygotowane schabowe świetnie smakują z kapustą i ziemniakami.
Przepis pochodzi z Facebooka Tomasza Strzelczyka.
Składniki:
Sposób przygotowania: