Specjały Magdy Gessler rozpieszczą podniebienie, ale nie portfel. Ceny "U Fukiera" pod lupą

Magda Gessler znana jest nie tylko z programu "Kuchenne rewolucje". Prowadzi także własne restauracje. Jedną z nich jest "U Fukiera". Internauci wytykają restauratorce, że ceny w jej lokalach są wyjątkowo wysokie, a za sezonowe przysmaki trzeba zapłacić prawdziwe krocie.

Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Sezonowe produkty to prawdziwy rarytas. Jesienią królują przetwory i grzyby w każdej możliwej postaci. Mieszkańcy Warszawy mogą skorzystać z oferty znanych restauratorów. Swój lokal prowadzi w stolicy m.in. Magda Gessler. Ile kosztują zatem smakołyki znanej restauratorki? 

Sezonowe smakołyki i przetwory Magdy Gessler

Magda Gessler od lat w swoich restauracjach oferuje nie tylko stałe dania. Karta jest uzupełniana także o sprzedaż sezonowych produktów. Bez wątpienia są smaczne, ale wiele osób twierdzi, że trzeba zapłacić za nie o wiele za dużo. Jak sprawdził dziennik.pl, latem 2022 roku restauratorka proponowała jagodzianki za 23 zł, z kolei pączki z okazji tłustego czwartku sprzedawane były po 15 zł. Wisienką na przysłowiowym torcie szokujących cen był makowiec świąteczny - sztuka ciasta kosztowała aż 120 zł!

Jesień to sezon na grzyby. Nie brakuje ich także u Magdy Gessler. W warszawskim lokalu "U Fukiera" można znaleźć jesienne menu. Są tam produkty bazujące na podgrzybkach, maślakach, czy kurkach.

 
Zobacz wideo Jak zamarynować grzyby? Podpowiadamy

Ceny i lista produktów Magdy Gessler dostępnych "U Fukiera"

W sezonowej ofercie i menu znajdziemy zarówno dania, jak i grzybowe przetwory. Za 900 ml żuru na prawdziwkach zapłacimy 47,62 zł. Z kolei pulpety cielęce w sosie z borowików (900 ml) to koszt 57,14 zł. Taka sama cena widnieje przy gulaszu cielęcym z leśnymi grzybami. 

Wśród leśnych rarytasów i przetworów znajdziemy m.in. słoiczek marynowanych borowików o pojemności 350 ml - koszt to 36,19 zł. Kurki marynowane staropolskim sposobem to wydatek rzędu 26,67 zł (słoik 350 ml). Marynowane opieńki - 20 zł, a maślaki i podgrzybki kosztują 22,86 zł. Krojone borowiki i suszone podgrzybki wypadają najtaniej - 18,10 zł. 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.