Co na obiad? Racuchy w serowym wydaniu będą idealnym rozwiązaniem na jesienne danie. Są niezwykle proste w przygotowaniu i nie wymagają bardzo dużych umiejętności kucharskich. Można je podawać na słodko lub na słono. Będą smakowały jako obiad, ale mogą też być podawane na kolację czy podwieczorek. Jak je przygotować? Przedstawiamy przepis.
Racuchy z białego sera to bardzo proste i smaczne danie. Jak je zrobić? Wystarczy twaróg, jajka i odrobina mąki.
Składniki:
Przygotowanie:
Racuchy można podawać polane śmietaną dwunastoprocentową i posypane cukrem pudrem. Najlepiej smakują z dodatkiem ulubionych owoców, na przykład posypane jagodami albo polane zmiksowanymi truskawkami. Ewentualnie można podawać je polane łyżką miodu. Z kolei, aby uzyskać wytrawne danie, można dodatkowo przed smażeniem obtoczyć je w bułce tartej i podawać jako krokiety z białego sera z posiekaną pietruszką i marchewką z groszkiem.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl