Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Ciasto francuskie to rarytas znany niemal każdemu. Flagowymi produktami, które na nim bazują, są croissanty, bułeczki z czekoladą czy słone przekąski. Gotowe ciasto umożliwia nam w krótkim czasie przygotować smaczne łakocie z zaledwie kilku produktów - idealne na niezapowiedziane odwiedziny gości czy deser w tygodniu.
Domowe ciasta i wypieki są dla niektórych wierzchołkiem góry lodowej wśród kuchennych czynności. Gotowe ciasto francuskie znacznie nam to ułatwia. Wystarczy dobry przepis, odrobina chęci i kilka prostych składników i aromatyczne ciastka i przekąski są gotowe. Wśród croissantów i wytrawnych sakiewek, jedna receptura zasługuje na szczególne wyróżnienie szczególnie jesienią. Mowa tu o ekspresowych ciastka z brzoskwinią i syropem klonowym.
Przepis na jesienny rarytas bazuje wyłącznie na kilku składnikach. Efekt kilkuminutowych przygotowywań przerasta jednak najśmielsze oczekiwana nawet wybrednych maniaków słodyczy. Połączenie ciasta francuskiego, soczystych i słodkich brzoskwini oraz syropu klonowego to uczta dla wszystkich zmysłów. Całość wzbogaci gałka lodów śmietankowych, która delikatnie się rozpuszczając, zamieni każdy kęs w błogą przyjemność. Receptura pochodzi z kanału blogerki kulinarnej, która tworzy na Instagramie pod nazwą @gemtakesfoodpics.
Składniki:
Sposób przygotowania: