Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Przepis na naleśniki to kuchenny banał, który w każdym dom nieco się różni. Proporcje i składniki są kluczowe. Ania Starmach zdradziła swoją autorską recepturę z sekretnym składnikiem. Ten rodzaj nabiału ma sprawić, że ciasto będzie delikatnie i wyjątkowo smaczne.
Delikatne, cieniutkie, sprężyste i z chrupiącymi brzegami - tym powinny cechować się naleśniki doskonałe. Przepisów jest co prawda wiele, jednak nie każdy z nich dorównuje ideałowi. Jak się okazuje, kluczowe są świeże składniki i zachowanie odpowiednich proporcji. Istotny jest także sam proces smażenia i estetyczne podanie z ulubionymi dodatkami.
Ania Starmach postanowiła zdradzić swój sekretny składnik ciasta naleśnikowego. Jurorka programu "masterchef" nieco udoskonaliła tradycyjną recepturę. Poza mlekiem dodaje także masło i śmietankę. Te dwa produkty gwarantują delikatne, sprężyste i smaczne ciasto. Jak przyznaje autorka przepisu w poście na Instagramie:
Naleśniki - wspomnienie dzieciństwa. Naleśniki - miłość moja wielka. Najlepsze są takie gorące, prosto z patelni, z dżem, cukrem lub masłem.
Składniki:
Sposób przygotowania: