Przyszedł sezon na dynię, dlatego można skorzystać z okazji i zrobić z niej coś pysznego. Jeśli szukasz oryginalnych smaków, warto sięgnąć po przepis na kopytka z dyni - klasyczne danie kuchni polskiej w nowej odsłonie. Ich wykonanie jest bardzo proste. Będą wam potrzebne jedynie dynia, mąka, ziemniaki i przyprawy. Kluski można serwować na wiele sposobów, np. z serowymi albo cebulowymi sosami.
Do przygotowania kopytek będziecie potrzebowali puree z dyni.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!
Kopytka z dyni warto serwować posypane posiekaną natką pietruszki. Na świeżo podane, gorące kopytka można zetrzeć żółty ser i dodać na wierzch ziarna słonecznika lub prażone pestki dyni. Kopytka będą miały jeszcze lepszy smak, kiedy skropimy je odrobiną oleju lnianego - doda on daniu orzechowego aromatu.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl