Szukasz pomysłu na coś do kanapek? Dobrze trafiłeś. Przedstawiamy przepis na masło czosnkowe. Sprawdzi się na różnych rodzajach pieczywa. Można je dodawać również do sałatek jarzynowych. Jak zrobić masło czosnkowe? Oto najlepszy przepis na aromatyczny dodatek do chleba.
Do masła czosnkowego najlepiej użyć świeżych produktów. Suszone przyprawy w proszku nie będą miały tak intensywnego aromatu, jak świeżo posiekane zioła i sprasowany czosnek.
Składniki:
Przygotowanie:
Gotowe masło czosnkowe najlepiej przełożyć do naczynia z pokrywką lub owinąć je folią spożywczą. Należy przechowywać je w lodówce maksymalnie przez tydzień.
Z masłem czosnkowym można jeść różne rodzaje pieczywa. Doskonale sprawdzi się na grzankach i tostach. Można je wykorzystywać także do sałatek jarzynowych. Rozrobione z jogurtem stanie się pysznym sosem czosnkowym.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl