Kasia Cichopek zdradza przepis na sałatkę na każdą okazję. Jeden składnik sprawia, że jest przepysznie słona

Sałatka, która pasuje na każdą porę dnia i na każdą okazję to ratunek dla każdego, kto czasem ma problem z gotowaniem. Na ratunek przychodzi Kasia Cichopek, która pokazuje co króluje u niej na stole. Dodatek jednego składnika nada sałatce charakteru.

Kasia Cichopek to aktorka oraz prezenterka telewizyjna. Można zobaczyć ją na ekranach telewizorów w serialu „M jak miłość", a także prowadzącą program „Pytanie na śniadanie". Niedawno, właśnie na antenie pokazała jak przygotowuje sałatkę, która sprawdzi się na każdą okazję i imprezę. Nie jest skomplikowana i jak sama mówi można przygotować ją wraz z dziećmi. Aktorka dodaje do niej jeden tajny składnik, dzięki któremu nie musi dodatkowo solić potrawy, ponieważ sam w sobie nadaje słony posmak. Podczas przygotowań możemy usłyszeć

Składnik, taka wisienka na torcie, ser feta. Ser feta, który sprawi, że ta sałatka będzie przepysznie słona. Więc tak naprawdę nie potrzeby jest jakiś wyszukany dip.

Dodatkowo podpowiada, że tak naprawdę do tego dania można dodać warzywa, jakie tylko wpadną w ręce. Sama zaznacza, że lubi dodawać kukurydzę lub groszek.

Dip, który dodaje się na samym końcu to nic innego jak połączenie majonezu z jogurtem naturalnym. Jeśli jednak nie lubi się takiej mieszanki można wykorzystać sam majonez.

Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej Kasi Cichopek

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska,
  • 1 żółta papryka,
  • 1 zielona papryka,
  • 1 średni długi ogórek,
  • 1 duży pomidor malinowy,
  • pieprz,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • 200 g sera feta.

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Kapustę posiekaj, paprykę, pomidora i ogórka pokrój w większą kostkę. Umieść całość w większej misce.
  2. Ser feta odpakuj i również pokrój w kostkę. Dodaj do reszty składników. Przypraw pieprzem.
  3. W miseczce połącz majonez z jogurtem naturalnym. Następnie dodaj do sałatki i dokładnie wymieszaj.
Zobacz wideo
Więcej o: