Sałatka śledziowa z buraczkami sprawdzi się jako przekąska czy wieczorny posiłek. Układa się ją warstwowo, dlatego warto podawać ją w przezroczystych, szklanych naczyniach. Jest kolorowa i wygląda bardzo apetycznie. Jej smak to niespotykane połączenie, które na długo pozostaje w pamięci. Oto, jak ją zrobić.
Sałatka śledziowa ma bardzo prosty i tani skład, jednak połączenie tych kilku produktów może zachwycić niejedno podniebienie. Jej warstwy będą prezentowały się doskonale w przezroczystych półmiskach albo salaterkach. Podajemy przepis.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!
Do sałatki można dodać warstwę startego jabłka i posypać ją posiekanym koperkiem zamiast pietruszki.
Sałatkę śledziową powinno się przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki i pozostawić tam na kilka godzin. Dzięki temu smaki wszystkich składników dobrze się połączą i sałatka będzie jeszcze lepsza.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl