5 składników i 20 minut gotowania. Tak przygotujesz jesienną zupę Ani Starmach. Palce lizać

Ania Starmach często dzieli się ze swoimi fanami przepisami własnego autorstwa. Niedawno opublikowała recepturę na zupę, którą musi zrobić każdy tej jesieni. Przygotowuje się ją w zaledwie 20 minut, a lista zakupów jest naprawdę krótka.

Ania Starmach to polska kucharka, autorka wielu książek kucharskich oraz właścicielka portalu kulinarnego. Jest również osobowością telewizyjną i można ją zobaczyć jako jurorkę w popularnych kulinarnych programach telewizyjnych „MasterChef" oraz „MasterChef Junior".

Na swoim blogu kulinarnym oraz Instagramie dzieli się przepisami i filmami z ich przygotowania. Jakiś czas tego udostępniła film, na którym przygotowuje błyskawiczną zupę dyniową. Jak sama ją określiła

Pyszna i prosta zupa dyniowa! 5 składników i 20 minut! Kto przyjmuje wyzwanie! Muszę się przyznać- właśnie zjadam trzecią (!!!) dokładkę!

Obserwatorzy od razu podchwycili przepis i zaczęli wykonywać go w domu. Danie jest na tyle proste w przygotowaniu, że nawet osoba mało doświadczona wykona je bez problemu. Do klasycznego przepisu można dodać grzanki, pieczywo czosnkowe lub nasiona, które jeszcze bardziej podkręcą smak. Aby urozmaicić także wygląd potrawy, porcję można posypać koperkiem, pietruszką lub tartym serem.

Przepis na zupę dyniową Ani Starmach

Składniki

  • 600 g dyni hokkaido,
  • puszka mleczka kokosowego,
  • puszka pomidorów krojonych,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry.

Sposób przygotowania

  1. Nie obierając dyni ze skórki pokrój ją w większą kostkę.
  2. W garnku na małym ogniu rozgrzej łyżkę oleju, a następnie podsmaż na nim dynię.
  3. Po kilku minutach dodaj pokrojone pomidory i mleczko kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj do miękkości dyni.
  4. Po tym czasie zdejmij całość z ognia i zblenduj na gładki krem.
  5. Możesz wedle uznania przyprawić. Podawaj z grzankami lub posyp wierzch koperkiem.
Więcej o: