Kotlety schabowe z mizerią i ziemniakami to typowo polski obiad, który dawniej gościł na stole Polaków w każdą niedzielę. I choć gusta Polaków nieco się zmieniły, to tego rodzaju kotlety wciąż pozostają jednym z ulubionych dań. Magda Gessler zdradza sekret, dzięki któremu będą soczyste i kruche.
Jeśli spróbujesz kotletów Magdy Gessler, z pewnością nie wrócisz już do przepisu na tradycyjne schabowe. Znana restauratorka zdradza, co zrobić, by smakowały obłędnie. Oto składniki, których potrzebujesz.
Więcej przydatnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
W czym tkwi sekret pysznych kotletów schabowych Magdy Gessler? Nie możesz zapomnieć o przełożeniu plastrów schabu cebulą i zalaniu ich mlekiem, a następnie odstawieniu na całą noc. Dzięki temu będą soczyste i kruche. Oto sposób przygotowania krok po kroku.
Sposób przygotowania: