Barszcz czerwony cioci Ali na stałe wpisał się do mojego menu i przez to zawsze mam w lodówce słoik zakwasu z buraków. Barszcz czerwony na zakwasie zazwyczaj jemy w Wigilię, jednak jego boski smak nie znika, kiedy przygotujemy go na codzienny obiad, na przykład dziś. Jak zrobić najlepszy barszcz na zakwasie? Moja ciocia dodaje jeszcze coś - odrobinę soku z kiszonych pomidorów. Jeśli jednak nie macie ich pod ręką, pół szklanki soku pomidorowego również zrobi robotę. Oto sprawdzony przepis na barszcz czerwony na zakwasie.
Składniki:
Jak zrobić zakwas buraczany? Nic prostszego - oto przepis:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.