Placki to nie polityka - one łączą, a nie dzielą. Wszyscy przecież zgodzimy się z tym, że placki ziemniaczane dobre są tylko wtedy, kiedy są chrupiące i nienasiąknięte tłuszczem. Niestety - zarówno placki, jak i również racuchy mają tendencję do "opijania się do nieprzytomności" tłuszczem ze smażenia. Na szczęście wiemy, jak temu zapobiec. Wystarczy zaledwie odrobina produktu, który zapewne każdy z nas ma w kuchennej szafce. Chodzi o ocet. No i oczywiście, zanim włożysz ciasto na patelnię, mocno je odciśnij - im mniej wody ziemniaczanej, tym bardziej chrupiące będą placuszki.
Składniki:
I co, są chrupiące i delikatne? Teraz tylko polej je śmietaną, sosem lub obsyp cukrem i zajadaj ze smakiem.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.