Chleb w jajku będzie fantastycznym pomysłem na rozgrzewające śniadanie. To bardzo proste danie, które zrobisz w kilka chwil. Jego tradycyjny smak podkręcisz dodaniem jednej przyprawy. Przedstawiamy łatwy przepis, dzięki któremu rozpoczniesz dzień ze smakiem.
Przedstawiamy proporcje na śniadanie dla jednej osoby.
Do chleba w jajku najlepiej będzie dodać papryki wędzonej - dzięki temu danie będzie miało jeszcze lepszy smak.
Składniki:
Chleb w jajku należy do wyjątkowo prostych i szybkich dań, których przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
Przygotowanie:
Smacznego!
Chleb w jajku można jeść z dodatkiem posiekanego szczypiorku albo pietruszki. Świetnie sprawdzi się również świeża bazylia, mięta czy rozmaryn. Poza tym można dodać odrobinę ostrej papryki w proszku, która zawsze doskonale podkreśla smak wielu potraw.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl