Prosty przepis na naleśniki. Ania Starmach pokazała, jak zrobić z nich arcydzieło. "Mój tajemniczy składnik"

Przepisów i sposobów na naleśniki jest całe mnóstwo. W każdym domu, podobnie jak np. rosół czy kotlety mielone, robi się je nieco inaczej. Każdy ma własne triki i patenty na to, żeby wyszły idealne. Swoim przepisem podzieliła się również Ania Starmach. Gwiazda opublikowała na Instagramie post, w którym wyjaśnia, co jest jej tajemniczym składnikiem.

Prosty przepis na naleśniki to właściwie każdy przepis. To danie nie jest bowiem bardzo trudne do zrobienia, choć faktycznie jeśli chodzi o smażenie, to trzeba nabrać pewnej wprawy. Po kilku razach jednak nawet ci, którzy dopiero niedawno zaczęli je robić, będą się czuli jak ryba w wodzie.

Jeśli szukacie sposobów na to, co zrobić, by naleśniki były jeszcze lepsze lub wręcz idealne, możecie wypróbować przepis na naleśniki Ani Starmach. Gwiazda programów kulinarnych swój patent na naleśniki opisała na Instagramie. Zdradziła, że jej sekretnym składnikiem jest masło, zaś pomysł na dodawanie do ciasta śmietanki podpatrzyła u aktorki Mai Bohosiewicz.

Te naleśniki są naaaajlepsze! Serio!

- zachwala Starmach. Poniżej znajdziecie krok po kroku jej prosty przepis na naleśniki.

 
Zobacz wideo Zobacz też nasz przepis na naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem

Prosty przepis na naleśniki Ani Starmach. Dodaje dwa sekretne składniki

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
  • dwie szklanki mleka
  • 50 ml śmietanki 30 proc.
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Następnie zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie smażymy ciasto na gorącej patelni. Tu Ania Starmach daje ważną wskazówkę wszystkim, którzy wciąż mają obawy przed samodzielnym smażeniem naleśników.

Nie przejmuję się w ogóle, jeśli jakiś naleśnik się nie uda.

Naleśniki podawajcie z tym, z czym lubicie najbardziej. To może być dżem lub konfitura, biały ser, krem czekoladowy, serek waniliowy, dżem z masłem orzechowym itp.

NaleśnikiNaleśniki z piekarnika. Szybki, prosty przepis na przepyszne, słodkie danie

Jak zrobić naleśniki? "Daję wodę gazowaną", "Ubitą pianę z białek"

W komentarzach pod postem Ani Starmach jej obserwatorzy dzielili się własnymi patentami na zrobienie idealnych naleśników.

Ja jeszcze daję wodę gazowaną.
Zamiast całych jajek dodaję do ciasta na końcu ubitą pianę z tych jajek.
Dodaję jeden budyń śmietankowy lub waniliowy. Super smak.
Moim sposobem na sukces są dwie patelnie do naleśników. Dwa razy szybciej je robię i automatycznie mogę szybciej je zjeść

- napisał jeden z internautów, a z jego metodą zgodziła się również Starmach.

Zapomnij o tradycyjnym przepisie na naleśnikiPrzepis na naleśniki bez mleka, które nie mogą nie wyjść

A wy macie swoje patenty na naleśniki? Może dzięki jakiemuś trikowi zawsze się udają? Piszcie w komentarzach!

Więcej o: