Tradycyjny sernik na zimno z serków homogenizowanych. Doskonały deser, który przygotujesz w kilka chwil

Tradycyjny sernik na zimno z serków homogenizowanych - podajemy przepis na deser, który będzie bardzo łatwy w wykonaniu. Będziecie potrzebowali tylko galaretek, serków i paczki biszkoptów. Do ciasta można dodać ulubione owoce.

Sernik na zimno można robić z różnych rodzajów sera. Przedstawiamy przepis na najłatwiejsze ciasto. Można zrobić je z zaledwie kilku składników. Do jego przyrządzenia można użyć ulubionych smaków galaretek. My podajemy przepis na truskawkowo-brzoskwiniowy, aksamitny deser. Wyjdzie rewelacyjny.

Tradycyjny sernik na zimno z serków homogenizowanych

Do przygotowania sernika na zimno najlepiej będzie wybrać waniliowy smak serka homogenizowanego.

Składniki:

Na warstwę serową:

  • kilogram serka homogenizowanego waniliowego
  • dwie galaretki brzoskwiniowe,
  • półtorej szklanki wrzątku.

Spód i wykończenie:

  • dwie galaretki truskawkowe,
  • dwie i pół szklanki wrzątku,
  • szklanka owoców leśnych,
  • paczka biszkoptów.
Zobacz wideo Ciasto ze śliwkami na oleju

Jak zrobić sernik na zimno? Wystarczy przygotować galaretki, serki i biszkopty 

Deser na bazie serka homogenizowanego jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Trzeba tylko rozpuścić galaretki, zmiksować je z serkiem i poczekać aż masa stężeje.

Przygotowanie:

  1. Rozpuść galaretki brzoskwiniowe we wrzątku. Kiedy ostygną, wstaw je do lodówki, aby lekko stężały.
  2. Wyłóż spód formy biszkoptami.
  3. Zmiksuj serki homogenizowane z tężejącą galaretką.
  4. Przygotowaną serową masę wyłóż na warstwę biszkoptów. Wyrównaj wierzch ciasta i wstaw je do lodówki na około godzinę.
  5. W tym czasie rozpuść galaretki truskawkowe w dwóch i pół szklanki wrzątku. 
  6. Kiedy galaretka ostygnie, wstawiamy ją do lodówki, aby lekko stężała.
  7. Ułóż owoce na wierzchu ciasta i zalej je tężejącą galaretką.
  8. Wstaw ciasto do lodówki na całą noc. Po tym czasie ciasto powinno być gotowe.

Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl

Więcej o: