Więcej przepisów z użyciem superfoods znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki idealnie sprawdzają się na śniadanie podane na słodko z owocami, są idealne na obiad np. zapiekane z mięsem mielonym lub na kolację, kiedy chcemy oddać się odpoczynkowi w towarzystwie najlepszego comfort food. Jednak osoby, które na przykład mają energię na jajka lub stosują dietę wegańską (mleko przecież można zastąpić napojem roślinnym) obchodzą się smakiem. Na szczęście jesteśmy my i z chęcią podpowiemy, jak zrobić naleśniki bez jajka, które tak naprawdę ma jedynie właściwości spajające - nie dodaje naleśnikom smaku. Zamiast jajka dodaj kleik z siemienia lnianego. Twoje naleśniki będą nie tylko bardziej sprężyste, ale także znacznie zdrowsze.
Składniki:
Tak przygotowane naleśniki podawaj w swój ulubiony sposób. Dzięki dodatkowi kleiku będą sprężyste i elastyczne, idealnie więc sprawdzą się do krokietów.