Najważniejszym elementem w przygotowaniu krążków cebulowych jest ciasto. Do jego przygotowania będą potrzebne odpowiednie przyprawy, jajka lub majonez i mąka. Poza tym warto pamiętać, że cebulę należy kłaść na rozgrzany olej. Do ich przyrządzenia można też użyć frytkownicy. Długość smażenia będzie zależała przede wszystkim od grubości krążków.
Krążki cebulowe to doskonała przekąska, która sprawdza się na różnych imprezach - można na przykład zajadać je oglądając mecze polskiej reprezentacji. Przygotowanie krążków jest banalnie proste, dlatego z przepisu mogą korzystać również niedoświadczeni kucharze.
Krążki będą smakowały na ciepło i na zimno. Co nie mniej ważne, wydamy naprawdę niewiele na ich przygotowanie. Do przyrządzenia krążków wystarczy tylko kilka składników.
Składniki:
Jak przygotować krążki cebulowe? To naprawdę bardzo łatwe. Wystarczy pokroić cebulę, zamaczać ją w cieście i usmażyć.
Przygotowanie:
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl