Kuchnia włoska słynie z prostych, nieskomplikowanych dań, na których wykonanie nie potrzeba wiele czasu. Przedstawiamy przepis na spaghetti tricolore, czyli trójkolorowy makaron z bazylią, ricottą i pomidorkami koktajlowymi. Przygotowanie tej aromatycznej potrawy jest zaskakująco łatwe, a smak będzie kapitalny. Jak przyrządzić włoskie spaghetti? Najważniejsze to pamiętać o tym, aby nie rozgotować makaronu. Powinien zostać ugotowany al dente.
Do przygotowania makaronu będziecie potrzebowali niewielu składników. Należy przygotować czosnek, ricottę, pomidorki koktajlowe i bazylię. Danie przyprawiamy tylko solą i pieprzem. Do smażenia będzie potrzebna oliwa z oliwek.
Składniki:
Spaghetti tricolore to nieskomplikowane danie, które wbrew pozorom ma bardzo bogaty smak. Wykonuje się je w zaledwie kilku krokach. Do zrobienia makaronu będzie potrzebna tylko patelnia i garnek.
Przygotowanie:
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl