Kotlety schabowe to tradycyjne danie kuchni polskiej. Można je podawać na wiele różnych sposobów. Smakują doskonale z surówkami, kapustą, buraczkami i ziemniakami. Co należy zrobić, aby miały idealną konsystencję? Przedstawiamy przepis Ewy Wachowicz. Gwiazda dodaje do marynaty majonez.
Do przyrządzenia schabowych będziecie potrzebowali schabu bez kości, zioła, przyprawy i majonez. Dzięki temu ostatniemu kotlety będą miały prawdziwie aksamitną konsystencję. Do smażenia najlepiej będzie użyć masła klarowanego. Do marynaty można dodać też czosnek i majeranek.
Składniki:
Wykonanie kotletów schabowych jest bardzo łatwe. Pokrojone mięso należy obtoczyć w marynacie i pozostawić w lodówce na co najmniej godzinę. Następnie wystarczy obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni.
Przygotowanie:
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl