Ania Starmach tym razem przesadziła - pokazała przepis na najlepsze gofry świata. Sekretem jest zamiana składników

Ania Starmach to cukiernicza czarodziejka i już nie raz mogliście się o tym przekonać. Ostatnio na swoim Instagramie podzieliła się przepisem na gofry. Podała też wskazówki, dzięki którym będą delikatne i puszyste - chodzi o zamianę oleju na masło i nieotwieranie gofrownicy.

Więcej przepisów od kulinarnych gwiazd znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Tym razem Ania Starmach przesadziła z tymi goframi... Są tak pyszne, że przez nie plan "schudnę do sylwestra" nie wypali. Jak zrobić najlepsze gofry świata? Przepis jest banalny. Jedyne, co trzeba zapamiętać to zamiana oleju na masło - wówczas wychodzą jeszcze delikatniejsze.

Przepis na gofry Ani Starmach

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 1/3 szklanki roztopionego masła
  • 3 średnie jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Przygotuj miskę i umieść w niej wszystkie składniki. Następnie zmiksuj całość na gładkie ciasto, bez żadnych grudek.
  2. Gofrownicę porządnie nagrzej. Nakładaj porcje ciasto na gofry i smaż w zamkniętej gofrownicy przez 3 minuty. Pamiętaj, żeby w międzyczasie nie otwierać gofrownicy i nie sprawdzać, czy gofry są już gotowe. 
  3. Tak upieczone gofry podawaj z ulubionymi dodatkami. 

Przepis na gofry Ani StarmachPrzepis na gofry Ani Starmach ania_starmach /Instagram

Więcej o:
Copyright © Agora SA