-
Haps
-
Jak przygotować
- Jak zrobić lukier do pierniczków, żeby się nie rozlewał? Najlepiej tak, jak Ania Starmach - wystarczą dwa składniki
Jak zrobić lukier do pierniczków, żeby się nie rozlewał? Najlepiej tak, jak Ania Starmach - wystarczą dwa składniki
Jak święta, to pierniczki. Jak pierniczki, to wiadomo - lukier. Tylko jak zrobić lukier do pierniczków, który nie będzie się rozlewał, a pozwoli pięknie je udekorować? Ania Starmach ma na to najprostszy i najlepszy przepis. Potrzebne są dwa składniki i odrobina ciepła.
Więcej świątecznych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Lukier do pierniczków powinien być gęsty, ale także plastyczny, by z łatwością tworzyć na ciasteczkach różne wzorki. Zainspirowani przepisem Ani Starmach z chęcią podpowiemy ci, jak zrobić najlepszy lukier do pierniczków. Potrzebujesz jedynie cukru pudru i soku z cytryny. Do dzieła.
Jak zrobić lukier do pierniczków? Przepis Ani Starmach
Składniki:
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 pełna łyżka soku z cytryny
Sposób wykonania:
- Przygotuj miskę i dokładnie przesiej do niej cukier puder, tak by nie było grudek i bryłek.
- Dodaj sok z cytryny i mieszaj całość energicznymi ruchami, aż uzyskasz gładką, jednolitą konsystencję.
- Jeśli chcesz usprawnić sobie pracę, miskę z cukrem pudrem umieść nad gankiem z gorącą wodą - ciepło sprawi, z lukier będzie bardziej plastyczny. Teraz już możesz dekorować swoje pierniczki.