Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Święta zbliżają się wielkimi krokami, a co za tym idzie, ruszają pierwsze przygotowania. Wśród wigilijnych przepisów nie może zabraknąć smacznych kąsków i przystawek. Ryby to prawdziwy must have, a smakiem, którego nie może zabraknąć, są klasyczne śledzie.
Rolmopsy to zdecydowanie jedno z najprostszych i jednocześnie najsmaczniejszych dań, które znajdziemy na wigilijnym stole. Tradycyjny rarytas można przygotować z tradycyjnymi dodatkami, jednak warto nieco poeksperymentować i wypróbować nowoczesne, odważne połączenia. Idealnym duetem okażą się świeże matiasy z jesiennymi gruszkami, marchewką, cebulą i marchewką.
Kluczem w przygotowaniu rolmopsów są oczywiście najwyższej jakości składniki. Warto sięgnąć po dobrej jakości, świeżą rybę. Z kolei dodając ciekawe składniki takie jak gruszki, osiągniemy niesamowity rezultat. Słodycz owoców w połączeniu z rybą to prawdziwe niebo na talerzu!
Składniki:
Sposób przygotowania: