-
Haps
-
Jak przygotować
- Twierdzi, że to jej ulubione danie. Tak spaghetti robi Anna Starmach. Zachwycisz się jego smakiem
Twierdzi, że to jej ulubione danie. Tak spaghetti robi Anna Starmach. Zachwycisz się jego smakiem
Nie masz pomysłu na obiad? Spaghetti według Anny Starmach będzie świetnym rozwiązaniem na bardzo szybkie i wyjątkowo smaczne danie. Gwiazda przygotowuje sos pomidorowy z wołowiną, dodaje też tymianku i oregano.
Podajemy przepis na spaghetti w sosie pomidorowym z wołowiną Anny Starmach. Taki obiad jest bardzo prosty w przygotowaniu, dlatego warto mieć poniższy przepis zawsze w zasięgu ręki. Ilości podanych składników można modyfikować w zależności od gustu oraz liczby osób. Autorka przepisu zdradza na swojej stronie aniastarmach.pl, że to jej ulubione danie.
Według mojego osobistego rankingu: najlepsze danie na świecie!
- zachwala.
Spaghetti Anny Starmach. Prosty przepis na pyszny obiad
Składniki:
- 200 ml passaty pomidorowej,
- 200 g mielonej wołowiny,
- 200 g spaghetti,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- parmezan,
- ząbek czosnku,
- mała cebula,
- szczypta tymianku,
- szczypta oregano,
- oliwa z oliwek,
- bazylia,
- sól i pieprz do smaku.
Wykonanie dania zajmie wam mniej niż godzinę
Makaron z mięsem wołowym jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy usmażyć mięso z ziołami i pomidorami i ugotować spaghetti. Najlepiej smakuje posypany tartym parmezanem.
Przygotowanie:
- Rozgrzej na patelni dwie łyżki oliwy z oliwek. Dodaj do niej czosnek, cebulę i mięso. Przypilnuj, aby nie zrobiły się grudki - możesz rozdrobnić mięso widelcem.
- Do patelni z mięsem wsyp zioła i dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszaj dokładnie całość i podgrzewaj przez kilka minut. Dolej passatę pomidorową i gotuj sos przez kolejne pół godziny.
- Pod koniec gotowania sosu przygotuj makaron. Ugotuj go al dente i dodaj go do przygotowanego wcześniej sosu. Wymieszaj dokładnie makaron z mięsem i pomidorami, dodaj szklankę wody z gotowania makaronu i ponownie wymieszaj całość.
- Makaron można podawać posypany parmezanem oraz z dodatkiem bazylii. Najlepiej będzie smakował bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl