Twierdzi, że to jej ulubione danie. Tak spaghetti robi Anna Starmach. Zachwycisz się jego smakiem

Nie masz pomysłu na obiad? Spaghetti według Anny Starmach będzie świetnym rozwiązaniem na bardzo szybkie i wyjątkowo smaczne danie. Gwiazda przygotowuje sos pomidorowy z wołowiną, dodaje też tymianku i oregano.

Podajemy przepis na spaghetti w sosie pomidorowym z wołowiną Anny Starmach. Taki obiad jest bardzo prosty w przygotowaniu, dlatego warto mieć poniższy przepis zawsze w zasięgu ręki. Ilości podanych składników można modyfikować w zależności od gustu oraz liczby osób. Autorka przepisu zdradza na swojej stronie aniastarmach.pl, że to jej ulubione danie.

Według mojego osobistego rankingu: najlepsze danie na świecie!

- zachwala.

Zobacz wideo

Spaghetti Anny Starmach. Prosty przepis na pyszny obiad

Składniki:

  • 200 ml passaty pomidorowej,
  • 200 g mielonej wołowiny,
  • 200 g spaghetti,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • parmezan,
  • ząbek czosnku,
  • mała cebula,
  • szczypta tymianku,
  • szczypta oregano,
  • oliwa z oliwek,
  • bazylia,
  • sól i pieprz do smaku.

Wykonanie dania zajmie wam mniej niż godzinę

Makaron z mięsem wołowym jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy usmażyć mięso z ziołami i pomidorami i ugotować spaghetti. Najlepiej smakuje posypany tartym parmezanem.

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej na patelni dwie łyżki oliwy z oliwek. Dodaj do niej czosnek, cebulę i mięso. Przypilnuj, aby nie zrobiły się grudki - możesz rozdrobnić mięso widelcem.
  2. Do patelni z mięsem wsyp zioła i dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszaj dokładnie całość i podgrzewaj przez kilka minut. Dolej passatę pomidorową i gotuj sos przez kolejne pół godziny. 
  3. Pod koniec gotowania sosu przygotuj makaron. Ugotuj go al dente i dodaj go do przygotowanego wcześniej sosu. Wymieszaj dokładnie makaron z mięsem i pomidorami, dodaj szklankę wody z gotowania makaronu i ponownie wymieszaj całość. 
  4. Makaron można podawać posypany parmezanem oraz z dodatkiem bazylii. Najlepiej będzie smakował bezpośrednio po przygotowaniu.

Smacznego!

Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl

Więcej o:
Copyright © Agora SA