Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Rozgrzewa, syci i gwarantuje dużą dawkę witamin - mowa tu oczywiście o zimowym daniu - kapuśniaku. Tradycyjny rarytas to klasyka, która w chłodne dni często gości na naszych stołach. Warto jednak podkreślić, że jedynie najlepszej jakości produkty pozwolą odzwierciedlić smak i aromat, który znamy z przepisu babci.
Tradycyjne, domowe specjały to prawdziwy rarytas, który każdy docenia szczególnie w chłodne i ponure dni. Na liście rozgrywających dań króluje kapuśniak, czyli swojska zupa bazująca na mięsnym wywarze i kiszonej kapuście. Jak się okazuje przygotowanie babcinego przepisu wcale nie jest takie trudne - kluczowe są jednak najwyższej jakości składniki i brak pośpiechu. Wówczas danie będzie pełne aromatów, smaku i witamin.
Kapuśniak przygotowany na wywarze z wędzonych żeberek i boczku to wręcz piedestał wśród tradycyjnych dań. Na liście składników nie może zabraknąć także kapusty - o tej porze roku najlepiej kiszonej, która zapewni nam cenne minerały. Efekt? Perfekcyjny, swojski obiad, który krzepi, rozgrzewa i poprawia humor.
Składniki:
Sposób przygotowania: