Mało kto robi takie pierogi jak Magda Gessler. "Takiego ciasta do pierogów jeszcze nie widzieliście"

Magda Gessler to jedna z kultowych postaci związanych z polską gastronomią. Jej przepisy odtwarzane są przez tysiące osób. Restauratorka podzieliła się swoim przepisem na ciasto na pierogi, które zwali każdego z nóg. Jego smak jest bezkonkurencyjny.

Magda Gessler jest ikoną polskiej gastronomii. Jej przepisy cieszą się dużą popularnością, a obok jej przysmaków nie można przejść obojętnie. Bez wątpienia można zauważyć, że nieważne, jaki przepis postanowimy przygotować, wyjdzie wyśmienity. Oprócz bycia właścicielką kilku restauracji, Gessler jest także osobowością telewizyjną. Od 2010 roku stoi na czele programu "Kuchenne rewolucje", który cieszy się ogromną popularnością i gromadzi przed telewizorami wiele rodzin.

Restauratorka ma na swoim koncie także solowe występy w programie "Sexy kuchnia Magdy Gessler. To tam można znaleźć odważne przepisy, które mają udowodnić, że kuchnia nie jest wcale takim strasznym miejscem.

W jednym z odcinków Magda Gessler zdradziła przepis na idealne ciasto na pierogi.

Ciasto jest niepowtarzalne. Jeszcze takiego ciasta do pierogów nie widzieliście

- twierdzi.

Przepis na ciasto na pierogi Magdy Gessler

Składniki:

  • 700 g mąki,
  • 120 ml wody,
  • 200 ml wina białego,
  • 200 ml oleju z warzyw i ryby.
Zobacz wideo Klasyk - zupa ogórkowa

Sposób przygotowania

  1. Przed przystąpieniem do robienia ciasta, do naczynia wlej olej z marynowanych warzyw i ryby. Do tego przepisu potrzebujesz około 200 ml.
  2. Mąkę przesiej na blat. Dodawaj stopniowo wodę, przy tej czynności zacznij ugniatać ciasto.
  3. Następnie stopniowo dolewaj wina, cały czas mieszaj i ugniataj.
  4. Ostatnim krokiem jest przecedzenie oleju prosto do mąki. Ta czynność ma za zadanie oddzielić pozostałości ryby i warzyw od płynu. Następnie wszystko dokładnie ugniataj przez kilka minut.
  5. Po tym czasie ciasto gotowe jest do wałkowania.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.