Masło orzechowe to lubiany przez wszystkich dodatek do naleśników, kanapek oraz różnych deserów. Przepis na masło orzechowe jest banalny i zawiera dwa składniki - orzechy i szczyptę soli lub cukru, a zrobisz je w kilka minut. Jedyne, o czym musisz pamiętać to ostry blender i że masło z tego przepisu znika ze słoiczków naprawdę szybko - najlepiej od razu zrób podwójną porcję.
Olia/unsplash.com
REKLAMA
REKLAMA
Więcej domowych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
REKLAMA
Zobacz wideo
Masło orzechowe jest uwielbiane na całym świecie. Sam Elvis Presley zajadał się tostami z masłem orzechowym, bananem i boczkiem i chociaż to połączenie smakowe wydaje się dziwne, jest zaskakująco smaczne. Masło orzechowe składa się jedynie z orzechów i ewentualnie szczypty soli lub cukru w zależności od tego, jaki smak bardziej nam odpowiada. Jak zrobić masło orzechowe w domu? Zacznij już szukać blendera.
Masło orzechowe - przepis na zdrowe smarowidło do naleśników