Pączki serowe z kilku składników na stałe zagoszczą w twojej kuchni. Zrobisz je błyskawicznie

Pączki serowe z kilku składników to idealny przepis dla zabieganych. Można przygotować je znacznie szybciej niż pączki z tradycyjnej receptury, ale one również smakują obłędnie. Wystarczy tylko kwadrans, by móc cieszyć się z tego, jakie są puszyste i obłędnie pyszne.

Pączki serowe z kilku składników - przepis, który musisz wypróbować jeszcze przed Tłustym Czwartkiem. Jeśli masz ochotę na domowe pączki, ale nie masz dużo czasu, to ta receptura sprawdzi się świetnie. Gwarantujemy, że będą smakować obłędnie i będą puszyste jak chmurka. Pokochają je wszyscy - w szczególności dzieci. Pamiętaj, by przygotować podwójną porcję, ponieważ będą znikać z talerza błyskawicznie.

Zobacz wideo Pączki hiszpańskie - słodkie, wilgotne i mięciutkie

Pączki serowe z kilku składników - przepis. Będą hitem w Tłusty Czwartek

Pączki serowe z kilku składników to przepis na błyskawiczne pączki. Z pewnością będą hitem w Tłusty Czwartek, gdy wiele osób będzie mieć chęć na domowe pączki, ale przy tym niekoniecznie na długie stanie w kuchni. Czego więc potrzebujemy do przygotowania błyskawicznych pączków z serem?

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
  • 500 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 jajka,
  • olej do smażenia,
  • ulubiony dżem,
  • cukier puder.

Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Domowe pączki serowe - przepis. Sposób przygotowania krok po kroku

Przepis na domowe pączki serowe powinien znać każdy łasuch. Robi się je błyskawicznie, więc całą rodziną można cieszyć się jeszcze ciepłymi pączkami. Jak zrobić pączki z serem homogenizowanym? Sprawdź.

  1. Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
  2. Wbij jajka i dodaj serek homogenizowany o smaku waniliowym.
  3. Dokładnie wymieszaj razem wszystkie składniki, aby uzyskać jednolitą masę.
  4. Do wysokiego garnka wlej litr oleju i rozgrzej, doprowadzając do wrzenia.
  5. Z przygotowanego ciasta uformuj kulki wielkości dłoni z. Włóż do garnka z rozgrzanym olejem i obsmażaj, aż z każdej strony uzyskają piękny złotobrązowy kolor.
  6. Usmażone pączki można posypać cukrem pudrem lub wstrzyknąć strzykawką ulubiony dżem.
Więcej o: